Ríbezľa Werdavia kvitne stredne skoro až neskoro. Plody rastú v pravidelných strapcoch a majú veľké pevné bobuľky.
Majú čerstvú, veľmi šťavnatú chuť a dozrievajú od polovice júla.
Bobule majú dobrú skladovateľnosť. Dajú sa jesť čerstvé, mraziť, alebo použiť na výrobu želé.
´Werdavia´ je odolná voči chorobám, najmä voči americkej múčnatke (Sphaerotheca mors uvae).
Jej liečivé vlastnosti sú prevencia proti rakovine, zabraňuje vzniku diabetu, podporuje imunitný systém, regenerujú pečeň, boj proti obličkovým kameňom, pomáhajú zabrániť vzniku aterosklerózy, odvary z čiernych ríbezlí majú protizápalové a dezinfekčné účinky, ak necháte šťavu z čiernych ríbezlí prejsť varom je veľmi účinná na angínu pectoris, bojujú pri problémoch s kŕčovými žilami.
Všetky druhy ríbezlí čierne, biele, červené, ružové majú podobné liečivé vlastnosti.