Plody dozrievajú súčasne koncom júna. Strapce sú dlhé s tmavočervenými veľkými bobuľami, dužina je šťavnatá, príjemne kyslastá. Plody sa vyznačujú vysokým obsahom vitamínov C, B, A a sú ideálne na spracovateľské účely. Ríbezľa ´Jonkheer van Tets´ je nenáročná na pestovanie a vyznačuje sa vysokou úrodnosťou, vhodným miestom je slnečné stanovisko, ale zvládne aj polotieň. Doporučuje sa zmladzovanie, odstraňujú sa trojročné výhony. Je celkom mrazuvzdorný.
Tak ako všetky ríbezle sa využíva ako prevencia proti rakovine, zabraňuje vzniku diabetu, podporuje imunitný systém, regenerujú pečeň, boj proti obličkovým kameňom, pomáhajú zabrániť vzniku aterosklerózy, odvary z čiernych ríbezlí majú protizápalové a dezinfekčné účinky, ak necháte šťavu z čiernych ríbezlí prejsť varom je veľmi účinná na angínu pectoris, bojujú pri problémoch s kŕčovými žilami. Všetky druhy ríbezlí čierne, biele, červené, ružové majú podobné liečivé vlastnosti.