Ríbezľa červená kríková ´ROSETTA´ plody má veľké, červené v dlhých strapcoch, s mierne kyslou chuťou. Dozrievať začína v polovici júla. Vysoká odolnosť voči napadnutiu antraknózou. Je vhodná na všestranné využitie.
Bobule majú dobrú skladovateľnosť. Dajú sa jesť čerstvé, mraziť, alebo použiť na výrobu želé. Jej liečivé vlastnosti sú prevencia proti rakovine, zabraňuje vzniku diabetu, podporuje imunitný systém, regenerujú pečeň, boj proti obličkovým kameňom, pomáhajú zabrániť vzniku aterosklerózy, odvary z čiernych ríbezlí majú protizápalové a dezinfekčné účinky, ak necháte šťavu z čiernych ríbezlí prejsť varom je veľmi účinná na angínu pectoris, bojujú pri problémoch s kŕčovými žilami. Všetky druhy ríbezlí čierne, biele, červené, ružové majú podobné liečivé vlastnosti.