Zemolez kamčatský ´STRAWBERRY SENSATION´ plody dozrievajú na prelome júna až júla. Je to stredne neskorá odroda. Plody majú jahodovú arómu, sú sladké, šťavnaté.
Najviac vitamínov z neho získate ak ho budete konzumovať v čerstvej podobe, jeho využitie je však rozmanité. Pripravíte z neho džemy, koláče, omáčky alebo ho môžete jednoducho zamraziť.
Zemolez je skutočná vitamínová bomba plná antioxidantov, ktoré bránia organizmus proti voľnými radikálmi a vznikom rakoviny. Obsahujú veľa vitamínu A,B, provitamín A, P, C a železa.
Na starších konárikoch sa kôra prirodzene odlupuje. Zemolezy sú rezistentné voči chorobám. Sú vysoko mrazuvzdorné, slovenských zím sa rozhodne nebojí.
Pre zvýšenie úrodnosti sa odporúča vysadiť vedľa seba dve rastliny.
Nemajú špeciálne nároky na pôdu. Nevyžadujú kyslý substrát ako kanadské čučoriedky.
Všetkým zemolezom začínajú schnúť listy už koncom augusta. Je to spôsobené tým že pochádzajú z krajín s krátkym vegetačným obdobím. Rastlina však narok znova plne zazelená a spoľahlivo zarodí.